HTML

Mi ez?

Blog a kis vörös agytekervényeinek szövevényes gondolatairól :) Minden, ami egy huszonéves nőt érdekel: divat, szépségápolás, érzelmek, gasztronómia, utazás, sport... Remélem tetszik, és visszajössz még! :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Follow me

Ne maradj le

bloglovin

Karácsonyi party trendek

2010.12.21. 16:58 :: mimozagirl

Némileg alkotói válságba kerültem, ugyanis bár a karácsonyi időszak meglehetősen sok témát kínál, valahogy mégsem jött az ihlet. Aztán végülis egy munkahelyi aktualitás miatt mégis billentyűzetet ragadtam, ugyanis holnap lesz a céges karácsonyi parti és fogalmam sincs, hogy mit vegyek fel.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem, hogy ebben a hülye hidegben egyszerűen lehetetlen csinosan felöltözni úgy, hogy közben ne fagyjak meg. Nincsen autóm és nem járkálok mindenhova taxival, eleve meleg lábbelit kell húznom, hogy ne fázzak fel, ami pedig legkevésbé sem illik a csinos kis ruhákhoz. A kabátokról ne is beszéljünk, a korábbi posztokban olvashattátok mennyire nehézkes meleg és csinos télikabátot találni elfogadható áron.

A másik nagy problémám az üzletek kínálata. Ilyentájt kétféle ruha található meg a boltokban: 1) csilivili koktélruha, kb nyári klímához 2) kötött cuccok minden mennyiségben. A karácsonyi ünnepségekre egyik se használható. Szerintem kis hazánkban elég ritka az ilyen puccos céges karácsonyi buli, ahova egy koktélruha megfelelő viselet, legalábbis én hiába dolgozom nagy multinál, itt nem ilyen csilivili bulit rendeznek. Családi körökben sem rittyentjük ki magunkat ennyire. Kérdés tehát: mit vegyen fel az ember egy karácsonyi buliban, ha meg akar felelni a dress code-nak is (csinos, elegánsabb, mint az átlagos munkanapon, de nem koktélruha kategória), és nem akar megfagyni? 

Végül (és ezt már a party után írom), hogy valami hasznosat is mondjak, kiötlöttem, hogy milyen kombinációban lehetünk csinosak is, és egyben a hazai klímához alkalmazkodóak. Számomra legalábbis a csinos ruha + egyszerű blézer illetve az egyszerű ruha + csilivili blézer/kardigán kombináció tökéletesen működött. Ezekből szerencsére elég széles a kínálat, akár csak az alap boltokat tekintve is. Az én szettem is a H&M-ből és a Promod-ból lett összeválogatva: 

Sajnos a promod honlapján nem volt fenn az a szoknya, ami rajtam volt, de ez itt nagyon hasonló a stílusát és fazonját tekintve. Az enyémnek valami meghatározhatatlan barnás-szürkés púderes színe van, amihez tökéletesen mentek a sötétre lakkozott, rövidre reszelt körmök és a korábban már bemutatott fekete blézer

 

 

 

 

 

 

 

Egy egyszerűbb ruhát is fel lehet dobni egy csinosabb kardigánnal. Persze ez alatt nem az uncsi egyszínű kötött darabokra kell gondolni! Néhány példa, hogy mire gondolok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt azonban most sem győzöm hangsúlyozni, hogy mit sem ér a tökéletes outfit, ha az nem illik az alakunkhoz, vagy nem érezzük jól magunkat benne.

Szólj hozzá!

Címkék: divat gondolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://lilredhead.blog.hu/api/trackback/id/tr292530617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása